-
 
Pusten handler om tilstedeværelse og oppmerksomhet og helse. Her er 10 livsviktige grunner til å delta på PUST yoga.
 
 

 
Pust bedre - lev lengre Måten du puster på kan ha mye å si for helsen din.         
 
Visste du at din pusteevne og lungekapasitet er på topp i midten av 20-åra? Deretter blir den bare dårligere. Faktisk mister du mellom 9 og 25 prosent av lungekapasiteten din for hvert tiår som går.Imidlertid kan du trene lungene dine slik at funksjonen holder seg vedlike, og kanskje også bedres. Dette kan, ifølge en artikkel tidligere publisert i European Respiratory Journal, bidra til å øke livskvaliteten din og til og med levealderen din.Dette skjer om du lærer deg gode pusteteknikker:
 
 
 
1. Stimulerer hjernens vekst.- forebygge demens
 
Når kontrollert pusting blir brukt under meditasjon kan det faktisk bidra til å øke størrelsen på hjernen. Det kom fram som følge av en studie utført ved Harvard universitet i 2005.Meditasjon som involverer fokus på pust kan øke tykkelsen på hjernebarken.LES OGSÅ: Derfor er det viktig å puste riktig når du trener
 
2. Forbedrer variasjonen i hjerteslagene- Forebygge hjerte kar sykdommer-
 
God helse er blant annet knyttet til høy og sunn variasjon i hjerterytme. Lav variasjon i hjerterytme er knyttet til økt risiko for hjertetrøbbel.En studie gjennomført i fjor viste at det å bruke pusteteknikker kan bedre variasjonen i hjerteslagene.LES OGSÅ: – Ikke pust gjennom munnenArtikkelen fortsetter under bildet.
 
3. Reduserer stress.
 
Er du kortpustet og du ikke trekker pusten helt ned i lungene er det et signal på at kroppen din er i kampmodus, noe som skjer når du er stresset.Sett deg ned et par minutter og ro ned pusten og trekk luften helt ned i lungene. Da roer også kroppen seg og slutter å signalisere til hjernen at du er i en faresituasjon, med de fysiologiske reaksjonene det medfører.LES OGSÅ: Å puste med magen gir energi
 
4. Demper angst og negative følelser
 
Når du er redd eller har panikk blir du kortpustet. Det er kroppens naturlige reaksjon når du utsettes for en trussel. Men denne reaksjonen får vi gjerne også når det er unødvendig. Det er jo ikke behagelig å ha hjertebank og hyperventilere bare fordi du for eksempel skal snakke til en forsamling?Hvis du lærer deg å kontrollere pusten kan det bidra til å redusere følelsen av angst, fordi kroppen din tror det ikke er noen grunn til å være redd om du klarer å puste rolig.LES OGSÅ: Slik overvinner du flyskrekkenI en australsk studie gjennomført i fjorble det avdekket at musikere ble kvitt sceneskrekken sin om de gjennomførte pusteøvelser 30 minutter før de skulle opptre.Likeledes viste en studie gjennomført i 2007 at studenter som mediterte i forkant av viktige prøver i betraktelig grad fikk redusert eksamensnervene sine.LES OGSÅ: Yoga for ferskinger
 
5. Senker blodtrykket
 
Lege David Anderson ved National Institutes of Health i USA uttalte i et intervju med NBC News at det å puste dypt og rolig utvider blodårene dine og hjelper kroppen til å slappe av.Alexander Skari har stor kompetanse innen Fysioterapi, pust og lidelser som oppstår på grunn av ubalanse i det autonome nervesystemet. 
 
 6. Bedrer helsen og livsgleden

og gir deg klarer intensjonen og en høyere bevissthet, hvor hjerte ditt er knyttet sammen med hjernen på en naturlig måten. Lamgvarig stress viser at denne kontakten reduseres og at dette er uehldig for deg .

7. Reduserte smerter i  muskulatur


8. Redusere milde mentale ,kognitvive forstyrrelser

9. Bedrer kreativitet og arbeidsgleden

10. Økt forståelse av en mening i livet.

Angst og stress kommer ofte av undertrykte følelser, eller urolige tanker som skaper negativt stress i kroppen, sier han . Lær å puste. I tillegg til å male og skrive, holder Alexander også foredrag og kurs i pust og yoga 


De gamle yogiene skal ha sagt at i yoga er 90 prosent pust og 10 prosent bevegelse. 

I Vesten har det en tendens til å bli omvendt. I dagens Samfunn trenger folk å puste dypere. Vi må lære oss å forstå at ulik dtype pust stimulerer ulik energi. Man må starte med å kjenne på sin egen uro og smerte. Først da finner kroppen en balanse, sier han.Du kan hvis du vil, forteller han. Alexander utdannet seg til skilt- og dekorasjonsmaler etter videregående. I 1997 fikk han autorisasjon som fysioterapeut.


Pusten fjerner 70 prosent av avfallsstoffene i kroppen, og er den viktigste kilden til energi. Så mye som 93 til 98 % av energien hver dag får du fra PUSTEN.
Vi i Vesten er veldig opptatt av hva vi spiser, men i Østen sier de ofte «vis meg hvordan du puster, og jeg vet hvordan du lever». Pusten sier veldig mye om helsetilstanden, sier han. Pusten  regulerer alle dine indre systemer i kroppen.  Alexanders interesse for pusten startet i det små da han var rundt 16-17 år.

Jeg hadde problemer med magen, fikk påvist cøliaki, og var deprimert. Jeg begynte etter hvert med yoga og pusteøvelser gjennom en venn, forteller han.

Alexander sier at mange får sykdom fordi de ikke går inn i de indre prosessene og frigjør negativt stress samt styrker kroppen evne til å tåle stress. At folk har overtro på mediisner istedenfor å forebygge er desverre en trend. PUST yoga hjelper nettopp fordi det påvirker vårt autonome nerve system og vårt energi distrubisjon i kroppen. 

Pusten i seg selv kan ikke alene helbrede alvorlig  kroniske sykdom, men den kan være med på å forebygge og helbrede stressrelaterte lidelser i kropp og sinn. Ved å puste riktig kan man forebygge mye. Man støtter kroppen sin og gir den færre stresshormoner,beretter pustemesteren.  I tillegg så endrer du din bevissthet. Ja du høyner den når du får tilgang til ny bevissthet på hvordan det er lurt å puste for å holde mer indre balanse og unngå stresslidelser. Noe alle i dagen samfunn lider av. 

Aksept er viktig. Smerten er også en læremester, se den som en gave, som alt mulig annet. Det handler om å ta imot smerten med aksept, ikke med forakt og frykt, sier han. Det er først når fryktens fugler bygger reir i ditt hår, at smerten omdannes til en All smerte må tas imot når det kommer, i stedet for å skyve det under et teppe. Det viktigste er å akseptere alt som har skjedd, sier han. Gjennom å forstå hvorfor man få smerte kan man endre på måten å leve på. Det hjelper lite med kvikk fiks om problemet ikke tas med roten. Roten er ofte knyttet til måten vi lever på, eller måten vi reagerer på stress.  
PUST yoga påvirker ditt nervesystem. Det demper  Angst, uro, stress, depresjon. Gir økt energi 
samt løsner opp i stive muskler, låsninger i rygg, nakke og genrelle spenninger. Det hjelper også ME klienter med å få mer energi. Uansett diagnose så vil PUSTyoga kunne dempe dine symptomer og gi deg lindring. I tilegg så forebygger PUST yoga mange av de samme lidelsene. 


Jeg har drevet med yoga og oppmerksomhetstrening i mange, sier han.

Alexander under
streker at nok hvile og fysisk aktivitet er veldig viktig i forhold til å ha et godt liv. I det lune og solfylte yogastudio og atelier på Ljan står mange av maleriene til Alexander. Sirkler går mye igjen i maleriene hans.

Sirkelen er det eldste tegnet for «infinity» eller helhet. Det er på en måte helheten det handler om. Hvis du er hel, ser du alt ut ifra en helhet, sier han.

Alexander foreslår at helheten kan begynne med at man er i nået.

Helheten betyr at du aksepterer og inkluderer flere sider av livet, mener pusteeksperten.

Han sier også at livet handler om å akseptere den smerten man har, og at man våger å gå inn i det, i stedet for å skyve det vekk. Hva kan jeg lære ut av smerten?

Tidligere hadde jeg dysleksi, men nå skriver jeg bøker. Man kan alt hvis man vil. Vi må bare dyrke det fram. Det handler om å være seg selv og å gå sin egen vei, på gode og dårlige stier. Det er det som er livet. Alexander andre bok er på vei og handler om pusten.

Pusten fjerner 70 prosent av avfallsstoffene i kroppen, og er den viktigste kilden til energi. Vi i Vesten er veldig opptatt av hva vi spiser, men i Østen sier de ofte «vis meg hvordan du puster, og jeg vet hvordan du lever». Pusten sier veldig mye om helsetilstanden, sier han.

Website Builder drives av  Vistaprint